Новини
Інфраструктура

Нову зупинку у Хмельницькому дообладнали ще однією лавкою (ФОТО)

Нові модні зупинки, що їх в кількості шести штук встановили у центральній частині Хмельницького, з самого початку не дуже припали до душі хмельничанам. Облаштовуючи нові павільйони для очікування транспорту, підрядники, схоже, більше переймалися облаштуванням на них місця під рекламу, ніж комфортом пасажирів. Принаймні, там, де потік пасажирів чималий, на зупинках причепили лише по одній лавці, на якій вміститься 2-3 людини, та й то – впритул.

Нагадаємо, почали встановлювати такі мінімалістичні зупинки на вулиці Героїв Майдану, біля скверу ім. Т. Шевченка. Попри те, що місця всередині вистачило би на три лавки, в результаті навісили їх по одній. Тож хмельничани у соцмережах почали критикувати такий підхід, мовляв, “зекономили на лавці, тепер пенсіонери сидять по черзі”. Натомість інші зазначали, що “там так часто їздить транспорт, що і нікого там нема…”

І якщо біля скверу потік пасажирів дійсно не дуже великий, то в центрі міста ситуація зовсім інша. До прикладу, біля ЦНАПу, де теж нещодавно оновили зупинку, завжди вистачає пасажирів, особливо у години пік. А про зупинку на вулиці Подільській – і говорити годі, адже там зовсім поруч – управління Пенсійного фонду, тож і пасажири здебільшого – літні люди, яким важко стоячи чекати тролейбус або маршрутку.

Незадоволені таким підходом до облаштування зупинки хмельничани навіть зробили нескладні підрахунки. В результаті у них вийшло, що лавка з габаритами 1,2х0,32 метра, розрахована максимум на трьох дорослих людей, котрі тиснутимуться на ній як оселедці в бочці, майже у 8 разів менша, ніж корисна площина сіті-лайту (рахували обидві сторони), що займає одну зі стін зупинки і має розміри 1х1,5 метра.

Крига скресла – лавок побільшало

Принаймні, наразі йдеться про лавку на зупинці на вулиці Соборній, біля ЦНАПу. Нещодавно тут просто посеред ночі чутно було дивний грюкіт, а на ранок пасажири побачили приємне – лавок побільшало. Аж на одну. Тепер принаймні на цій зупинці сидячи можуть очікувати транспорт трохи більше людей, ніж раніше.

Щоправда, кажуть, під час дощу сидіти там не дуже комфортно, оскільки вода затікає всередину. Тож деякі хмельничани чекали транспорт таки стоячи, попри вільні місця для сидіння.

Проте потім бачили на зупинці прибиральницю, яка витирала воду з сидінь, тож згодом люди таки змогли сісти. Але чи буде такий “сервіс” постійним, чи хмельничанам доведеться самим витирати воду, якщо вона продовжить затікати всередину, невідомо наразі.

Що ж до зупинки на вулиці Подільській, то там, принаймні, станом на понеділок, ситуація з лавками не змінилася.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook