Новини
Здоров’я

Щодня на Хмельниччині близько 500 суб’єктів господарювання перевіряють на дотримання правил карантину

Поліція Хмельниччини проводить перевірки дотримання правил карантину, щоденно залучаючи до мобільних рейдових бригад  близько 100 працівників. Щодня в області в середньому працюють 50 груп. Половина з них – з представниками Держпродспоживслужби.

Мобільні групи формують переважно з числа працівників превентивної діяльності Головного управління Нацполіції. Це – дільничні офіцери, офіцери громади, працівники груп реагування патрульної поліції, працівники ювенальної превенції. Ці утворення почали працювати ще з березня 2020 року. Але в залежності від карантинних обмежень їхня кількість періодично варіювалася.

Наразі щоденно ці рейдові групи  перевіряють близько 500 суб’єктів господарювання. Серед них – 80 закладів громадського харчування, 100 магазинів непродовольчих товарів, 90 одиниць громадського транспорту та 20 навчальних закладів. Кількість перевірок також залежить від карантинних обмежень.

В грудні 2021 року поліцейські склали майже півтори сотні адміністративних протоколів та винесли понад 1200 постанов у справах про адміністративні правопорушення за ст. 44-3 КУпАП. Загалом же від початку року правоохоронці склали більше як 3800 протоколів та винесли понад 26 тисяч постанов у справах за цією статтею.

Найбільше таких правопорушень виявили представники Хмельницького районного управління поліції та відділення поліції №1 цього управління – близько 1800. Майже стільки ж – представники Кам’янець-Подільського  райуправління. Скільки ще перевірок до кінця грудня заплановано та чи плануються такі ж перевірки у 2022 році – на це питання у поліції не відповіли, пояснивши, що все залежатиме від карантинних обмежень.

Оплата за участь в рейдових перевірках здійснюється в межах асигнувань з держбюджету. З’ясувалося, представникам мобільних бригад на період карантину та навіть протягом 30 днів після його ймовірного скасування передбачені додаткові доплати до зарплати.

Під час перевірок поліцейські у складі мобільних бригад використовують ті ж планшети, що і під час іншої роботи. А от програмне забезпечення на цих ґаджетах нове – розроблене Нацполіцією, зокрема, і для зчитування QR-кодів для перевірки на сертифікатах про вакцинацію.

На запитання, якою саме статтею Закону України про Нацполіцію керуються правоохоронці при перевірці ковід-сертифікатів у поліції відповіли наступне.

МОЗ розширило список професій, обов’язкових для вакцинації

Згідно з наказом, на період дії карантину обов’язковій вакцинації проти COVID-19 також підлягають працівники:

  • органів місцевого самоврядування;
  • закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності;
  • комунальних підприємств, установ та організацій.
  • Зміни набудуть чинності через місяць.

За минулу добу в Хмельницькій області зроблено 3861 щеплення від COVID-19. 1184 особи зробили перше щеплення, 2677 завершили вакцинацію. Загалом від початку вакцинальної кампанії медпрацівники зробили 819066 щеплень від COVID-19.

COVID-статистика Хмельниччини

За інформацією пресслужби Хмельницької ОДА, станом на 17 грудня в Хмельницькій області виявлено 367 нових випадків захворювання:

  • 163 – Хмельницький район
  • 97 – Шепетівський район
  • 107 – Кам’янець-Подільський р-н

Лікується 6358 осіб, з них 5307 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 40%. В лікарнях перебувають 1051 хворих, 80 – з підозрою.

Одужало 596 осіб:

  • 321 – Хмельницький район
  • 55 – Шепетівський район
  • 220 – Кам’янець-Подільський р-н

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 3190. Зареєстровано 9 летальних випадків:

  • 4 – Хмельницький район
  • 3 – Шепетівський район
  • 2 – Кам’янець-Подільський район
Автор: Світлана Русіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook