Новини
Хмельницька міська

У Хмельницькому змінять правила прийому дітей у дитячі садочки

Пріоритет під час запису в дошкільний навчальний заклад надаватимуть за місцем реєстрації дитини. Таким чином, в першу чергу прийматимуть у дошкільні навчальні заклади тих малюків, які мешкають поблизу. Далі, за наявності місць, записуватимуть і мешканців інших, навіть віддалених мікрорайонів. Решта правил прийому у ДНЗ залишаються незмінними.

Дитячий садок №30 «Журавлик» розташований у центрі Хмельницького. Дітей, які сюди дістаються з віддалений мікрорайонів, тут чимало.

Багато батьків їдуть на роботу саме в центр міста, і вони в більшості потребують дошкільних закладів, які розташовані в центрі, – пояснює директорка ДНЗ №30 Валентина Собко.

Але з наступного року ситуація може змінитися. За новими правила при зарахуванні дітей у дитячий садочок пріоритет надаватимуть тим, хто живе поблизу. Також кожен дитячий садок матиме власну територію обслуговування.

Коли батьки будуть реєструватися в електронній черзі на садочок, там вже буде така позначка – «територія обслуговування», і вони вже будуть вибирати той заклад, який для них підходить за їхнім місцем проживання, – прокоментувала в.о. директора департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради Ольга Кшановська.  

Наступними прийматимуть дітей з інших мікрорайонів.

Може бути більше охоплено дітей дошкільною освітою не лише з нашого, а й з інших мікрорайонів, якщо наші діти вже будуть прийняті в садочок, – каже Валентина Собко.

Освітяни вважають, що зміни відчують перш за все садочки, які розташовані не в центрі міста.

Якщо ми будемо говорити про Озерну, то тут будуть деякі особливості зарахування, тому що ми не зможемо охопити тими закладами дошкільної освіти, які в нас є, ту всю потребу, яка з’явилася в цьому мікрорайоні. Тому будемо, можливо, перенаправляти. Але такі мікрорайони, як Ракове, Гречани – там дійсно буде відбуватися повноцінно зарахування за територією обслуговування, – пояснила Ольга Кшановська.

Решта правил прийому до дитсадків поки що незмінні. Зокрема, реєструвати дітей в електронній черзі можна з моменту отримання свідоцтва про народження.

Нагадаємо, у дитячих садочках Хмельницької громади восени змінили систему харчування.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook