Новини
Суспільство

Агропідприємства Хмельниччини наростили поголів’я свиней на чверть

Поголів’я свиней в області за рік зросло на 11,3% до 363,1 тисячі штук станом на 1 грудня. Агрофірми доволі жваво цьогоріч розводили головну українську тварину, збільшивши її кількість на 27,5% до 227,9 тисячі голів.

Натомість сільське населення краю за рік скоротило кількість свиней, що вирощують на власних подвір’ях, на 8,2%. Станом на початок зими громадяни утримували  135,2 тисячі голів. Найбільше поголів’я свиней утримують в Хмельницькому районі. Так, лише сільгосппідприємства району мають 180,1 тисячі голів – понад три чверті тварин, які вирощують сільгосппідприємства.

За рік на Поділлі суттєво побільшало не тільки льох, а й кіз та овець – на 24,2% до 42,6 тисячі тварин на 1 грудня. Зростання досягнуте також коштом саме бізнесу. Так, агропідприємства наростили поголів’я вдвічі до 15,3 тисячі голів. Лише за останній місяць кількість дрібних тваринок у сільгоспвиробників зросла на майже три тисячі.

Кількість кіз і овець у населення практично не змінилася: зростання на 2,2% до 27,3 тисячі.

Дещо побільшало й великої рогатої худоби. В усіх категоріях господарств на 1 грудня на Хмельниччині налічувалося 227,5 тисячі голів ВРХ, що на 2,7% більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року. У тому числі корів нині маємо 122,5 тисячі, що на 0,6% менше, ніж на торішнє 1 грудня. Агрофірми тримають 62,1 тисячі голів великої худоби. На Хмельницький район припадає понад половина ВРХ, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook