Новини
Політика

Депутати Хмельницької облради підуть на сесію без затвердженого проєкту бюджету на 2022 рік

У Хмельницькому засідала президія обласної ради. Це останнє обговорення, що передує фінальній у цьому році сесії. І найголовніше із питань – бюджет на 2022 рік. У підсумку жоден із запропонованих варіантів не отримав підтримки бюджетної комісії.

Питання розглядалося на засіданнях усіх постійних комісій. П’ять з них підтримали запропонований проєкт рішення з врахуванням напрацьованих ними пропозицій. Постійна комісія з питань правової політики регламенту депутатської діяльності та етики, свободи слова та комунікацій вирішила одноосібно визначитися на пленарному засіданні. Постійна комісія з питань бюджету та фінансів та з питань управління комунальною власністю та приватизації рішення з цього питання не прийняла. Пропозиції були направлені на обласну державну адміністрацію та в її підрозділи для опрацювання та реагування, – зазначила під час засідання президії голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк.

Чи зможе область продовжувати працювати у звичному режимі, вирішуватимуть депутати на черговій сьомій сесії, яка запланована на 22 грудня.

Не менш емоційною була дискусія стосовно програми «Питна вода Хмельниччини». Через розбіжності у фінансуванні голова ОДА запропонував це питання взагалі зняти з обговорення.

Ми приймаємо дуже багато програм, під які немає фінансування. Ми не знаємо на наступний рік, яке в нас буде фінансування під програму «Питна вода». Чи це буде 100 мільйонів, чи 20 мільйонів, чи ще більше, – прокоментував під час обговорення Сергій Гамалій.

Підтримав таку пропозицію представник депутатської фракції Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Аргументував це тим що допомагати слід за реальної потреби, а не з політичної цікавості.

Під час роботи президії формували й орієнтовний план на увесь наступний рік. Частина сформованих громад отримають комунальне майно у свою власність, створять соціальні програми для підтримки молоді і поліпшення енергоефективності та допомоги АТОвцям.

Чимало депутатських звернень націлені на точкову допомогу громадам втілювати задумане в життя.

Також була озвучена й імовірність того, що 2022 рік для жителів Хмельницької області можливо буде проголошений роком Української повстанської армії.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook