Новини
Культура

Фортецю з Хмельниччини зобразили на поштовому конверті

Випуск конверта приурочили до річниці першої писемної згадки про старовинне місто у Хмельницькому районі. Тепер колекції філателістів поповняться ще одним зразком поштової продукції, яка популяризує історичні споруди Хмельниччини.

Новиною поділилися у Державному історико-культурному заповіднику “Межибіж”.

На завершення року презентуємо філателістичну цікавинку: маркований конверт, який Укрпошта випустила цьогоріч до 875-ліття першої писемної згадки про місто Меджибіж, йдеться у повідомленні на сторінці музею.

Як зазначено на звороті конверта, на ньому зображено Меджибізький замок – пам’ятку фортифікаційної архітектури XVI століття та сучасний герб селища. Авторка малюнка – художниця Юлія Ясінська.

Це не вперше Меджибізька фортеця потрапляє на продукцію Укрпошти. Наприкінці травня 2021 року під час урочистостей з нагоди 50-річчя музею у Меджибізькій фортеці відбулась презентація подарунку від Громадської спілки “Західноукраїнської спілки музеїв” – власної марки та конверту “Меджибізький замок”, погашених спеціальним ювілейним штемпелем.

А у 2017 році марка із зображенням Меджибізької фортеці представляла Україну у щорічному рейтингу європейської асоціації PostEurop.

До слова, на Хмельниччині є чимало фортець, які можуть бути цікавими туристам. Деякі з них – добре відомі, деякі – мало знані. Дивіться про це у сюжеті каналу Наголос.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook