Новини
Освіта

Нову початкову школу відкрили у Хмельницькому (ФОТО)

У новій початковій школі №1 в мікрорайоні Озерна, на вулиці Залізняка, 32, навчатимуться лише учні молодших класів – з 1 по 4. Розрахований навчальний заклад на близько 800 учнів. Педагогічний колектив складатиметься з сотні працівників. Запрацює нова початкова школа у Хмельницькому після канікул, 10 січня. А відкрили її у святковій атмосфері, з аніматорами, десятками локацій для дітей, цікавими уроками, спортивними змаганнями, розвагами вчора, 20 грудня.

Про новий навчальний заклад, якого з нетерпінням чекали сотні хмельничан – батьків школярів – розповів на своїх сторінках у соцмережах Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Активне будівництво нової початкової школи на Озерній почалося у 2019 році. Її загальна вартість – 132 мільйони гривень.

До слова, вартість навчального закладу у звітах чиновників постійно змінювалася. Спочатку йшлося про 180 мільйонів гривень, згодом – про 150.

З 2016 року це був проєкт будівництва НВК – школа + садочок. Ми його розділили на дві черги. У 2019 році запрацював дитячий садочок (тут зараз 380 діток), а сьогодні – початкова школа, – написав міський голова.

Нова початкова школа відповідає усім сучасним вимогам: має енергетичний сертифікат, міжнародний сертифікат доступності. Тут є 18 санвузлів, місця загального перебування ідентифіковані шрифтом Брайля. Також змонтовано 2 ліфти.

У школі. що займає площу близько 11 тисяч квадратних метрів, близько 250 одиниць комп’ютерної техніки, 2 комп’ютерних, 2 лінгафонних класи, медіатека, сучасна їдальня і харчоблок, актова (на 700 місць), танцювальна, спортивна зали, медпункт, кімнати для педагогів, 24 класних кімнати, класи на поділ для різних предметів.

Подбали у новому навчальному і про вуличну спортивну інфраструктуру: тут є стадіон для футболу, окремо – для баскетболу, волейболу, гандболу, легкоатлетичні доріжки, ями для стрибків. Вуличні тренажери на всі смаки, дитячі майданчики. Все безбар’єрне і доступне.

Нова школа – інвестиція у майбутнє, в знання, в дітей – найкраща зі всіх можливих інвестицій. За час каденції ми збудували або добудували 12 навчальних закладів. Наступного року завершимо добудову ЗОШ 8 і робимо проєктно-кошторисну документацію на новий ліцей по Січових стрільців, 8а для 5-11 класів, на 1400-1500 учнів, зазначив Олександр Симчишин.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook