Новини
Екологія

Майже 90% водойм Хмельницької громади не мають документів

З усіх наявних на території Хмельницької громади водних об’єктів та гідроспоруд близько 90% не мають необхідної документації. У комунальній власності перебуває 11 з-понад сотні, решта – в приватній. Усі дані інвентаризації спеціальна комісія передала в облдержадміністрацію.

Документи на сьогодні мають одиниці. Хто має ще старі паспорти, коли будуть укладати договори оренди, будуть виготовляти паспорти водних об’єктів. Згідно із законодавством, їх повинні виготовляти ми – органи місцевого самоврядування. Але дуже багато водойм перебувають в оренді до 2030, 2050 року, – розповів начальник управління з питань екології та контролю за благоустроєм ХМР Олександр Луков.   

Загалом під час інвентаризації повністю обстежили 103 водойми та гідроспоруди. Найменший ставок – на 920 квадратних метрів – у Хмельницькому, в районі вулиці Підкалинної. Найбільше у межах громади – водосховище на площі у 140 гектарів.

81 водойма розташована у межах територіальної громади, у місті Хмельницькому – 22 об’єкти. В комунальній власності перебуває 11 водних об’єктів. Решта – в оренді та приватній власності.

Відео: МТРК Місто

Нагадаємо, у Хмельницькій громаді після інвентаризації виявили ставки без господарів.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook