Новини
Суспільство

Ще один символ тоталітаризму знищили на Хмельниччині

Після того як в області декомунізували всі (або майже всі) пам’ятники Леніну, активісти взялися за “зачистку” інших символів радянської епохи. Цього разу знесли монумент, встановлений на честь Михайла Фрунзе, який досі височів у селі Кам’янець-Подільського району.

Про демонтаж пам’ятника радянському військовому і державному діячу повідомили у соцмережах. Як зазначає автор допису, співзасновник проєктів “Декомунізація. Україна”та “Мова.Харків” Вадим Поздняков, це один з останніх монументів, встановлених на честь революціонера та одного з основних воєначальників у Червоній армії під час громадянської війни в Росії та радянсько-української війни Фрунзе. Іменем якого свого часу була названа одна з головних вулиць і в Хмельницькому. І яку час від часу досі старше покоління так і продовжує називати, замість давно вже звичної Кам’янецької.

Як йдеться у копії листа, доданого до допису, демонтували пам’ятник у селі Глібів, що у Новоушицькій селищній громаді Кам’янець-Подільського району, 22 грудня 2021 року. Про це у відповіді на запит повідомив селищний голова Анатолій Олійник.

І ще мінус один пам’ятник! Другий пам’ятник Фрунзе за місяць демонтовано в Україні, тепер у селі Глібів на Хмельниччині. Цей вже ніби як останній Фрунзе в Україні, сподіваємося) резюмував у дописі Вадим Поздняков.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook