Новини
Події

Кращі педагоги та науковці Хмельниччини отримали премію імені Миколи Дарманського

Привітав лауреатів премії імені Миколи Дарманського в галузі освіти та науки та вручив їм дипломи днями під час відкриття щорічної всеукраїнської науково-практичної конференції “XVI педагогічні читання пам’яті Миколи Дарманського” голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій.

Вітаючи присутніх, Сергій Гамалій зауважив, що відзначення кращих педагогів та науковців Хмельниччини премією імені Миколи Дарманського є дуже знаковою подією для нашого регіону, адже ця нагорода є символом розвитку наукової галузі та підкреслює здобутки наших вчителів, – повідомили у пресслужбі Хмельницької ОДА.

Надзвичайно приємно знати те, що Микола Миколайович Дарманський був нашим земляком, адже саме його здобутки лягли в основу наукової діяльності нашого краю. Ця людина доклала немало зусиль, аби на Хмельниччині відчиняли свої двері нові виші та інші навчальні заклади, він закликав охочих підкорювати наукові вершини. Тому з великою шаною вітаю усіх, хто продовжує цю почесну справу, – наголосив очільник області.

Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації, премію імені Миколи Дарманського в галузі освіти та науки присвоєно педагогічним та науково-педагогічним працівникам Хмельницької області за номінаціями:

Кращий керівник закладу освіти – Леся Маланчак, директорка Державного професійно-технічного навчального закладу “Красилівський професійний ліцей”

Кращий науково-педагогічний/педагогічний працівник закладу вищої освіти – Галина Гамрецька, кандидатка філософських наук, доцентка кафедри суспільних дисциплін Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії

Кращий науково-педагогічний/педагогічний працівник закладу фахової передвищої освіти Людмила Будім, старша викладачка кафедри вокалу та диригентсько-хорових дисциплін Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії

Кращий науково-педагогічний/педагогічний працівник закладу професійної (професійно-технічної) освіти: Наталія Попіль, викладачка економічних дисциплін та професійно-теоретичної підготовки Державного навчального закладу “Вище професійне училище № 11”, м. Хмельницький

Кращий педагогічний працівник закладу загальної середньої освіти: Олег Вергуш, вчитель фізичної культури Кам’янець-Подільського навчально-виховного комплексу № 13 у складі спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням польської мови і гімназії Хмельницької області, спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист

Кращий педагогічний працівник закладу позашкільної освіти:
Галина Коротенко, керівниця гуртка сучасної драми “Тандем” Кам’янець-Подільського центру дитячої та юнацької творчості Хмельницької області, керівниця-методистка

Кращий педагогічний працівник закладу дошкільної освіти:
Валентина Бурак, вихователька дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 9 “Теремок”, м. Славута, вихователька-методистка

Кращий науковець: Тетяна Опалюк, докторка педагогічних наук, доцентка, виконувачка обов’язків завідувача кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Кам’янець-Подільського національного університету ім. І. Огієнка.

ДОВІДКА: Микола Дарманський – видатний педагог, науковець та управлінець в сфері освіти Поділля. Родом із Кам’янеччини. У 1996 році став директором Хмельницького педагогічного училища. Завдяки його зусиллям була проведена поступова реорганізація навчального закладу у вищий: спочатку в педагогічний коледж, а згодом – у гуманітарно-педагогічний інститут. У 2006 році заклад отримав статус гуманітарно-педагогічної академії. Не стало видатного освітянина у 2005 році.

Премія імені Миколи Дарманського в галузі освіти та науки заснована у 2008 році. Присуджується за вагомий внесок у розвиток освіти та науки як на Хмельниччині, так і в усьому освітньому та науковому просторі України. Разом із дипломом лауреат отримує грошову винагороду в розмірі однієї мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, звання “Почесний педагог України” отримала хмельничанка Інна Ящук, в минулому декан факультету початкової освіти та філології Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.


PR
Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook