Новини
Інфраструктура

Новий асфальт біля вулиці Мельникова у Хмельницькому вже зламали (ФОТО)

Не довго зберігав «незайманість» асфальт на щойно збудованій вулиці Мельникова та апендиксі до НВО № 1. Ще кілька місяців тому гуркотіла під вікнами техніка, шар за шаром вкладаючи дорожнє покриття. Й тоді вже думалось, коли ремонтники прийдуть ламати  зроблене? Прийшли!

Нещодавно зроблене завжди ж приємніше руйнувати: рівненьке, не пошарпане. Тюкнеш – аж дзвенить асфальт різдвяно-морозно. Як хочеться-треба, то можна добряче вкопатися. Заразом є й нагода переглянути-перепровірити, а чи правильно дорогу вкладали? Чи відповідає пиріг шарів нормативним цифрам.

До обіду десь на півтора метра вкопалися хлопці. Гарна ямка рівненька – перепочити-перекусити варто. А лопати можна й у дірці сховати, головне – акуратно. Жоден реманентний злодій на таку глибину не стрибатиме, щоб поцупити інструмент.

А після обіду робота триває. Вже й до водяної труби докопали. Але, здається, не воно. Газову шукатимуть? Ні. Подейкують, що шукають електричний кабель 10 кіловольтів, що раніше пошкодився.

Кроти з ховрашками погризли його на такій глибині? Як його можна було пошкодити – метри на два вже занурилися хлопці в земну мантію? Якщо пошкодили, коли вкладали дорогу, чому відразу не відремонтували? Запитання-запитання.

До речі, якщо вже згадали про будівництво дороги, то коли майстрували той апендикс до НВО №1, то перекладали плитку біля будинку на Старокостянтинівському шосе, 5В. Так переклали, що вона за місяць-другий дибки стала.

Незабаром не горизонтальна, а вертикальна укладка «майорітиме» попід будинком як сталагміти. Чи геологічна пам’ятка її укладачам. Якщо її, звісно, добряче мороз тримає. Бо повивертають з землі машини, що акуратно об’їжджають технологічний отвір саме по цій плитці.

Чому в нас так будують? А чому ламають щойно збудоване? Чому всі служби не можуть  працювати в злагоді, аби не руйнувати те, що тільки-но спорудили?

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook