Новини
Здоров’я

У Хмельницькому кожне третє звернення до травмпункту – через перелом

Щодня в грудні до травмпункту Хмельницької міської лікарні звертається в середньому 50-60 осіб. При цьому, в порівнянні із безсніжним й не морозним періодом, серед звернень збільшилася кількість переломів, кажуть у закладі.

Зараз переломи – це близько третини випадків ушкоджень. Зазвичай містяни травмуються, як не дивно, у світлу пору доби. Як з’ясувалося,  найчастіше це стається з людьми працездатного віку – до 65 років.

Це пов’язано з тим, що ці містяни більше ходять по справах. І лише близько 30% – люди літнього віку. Частіше звертаються жінки. Серед звернень стабільно є і нетверезі – по 1-3 людини. Найбільше таких було 26 грудня, – коментує завідувач травмпунктом Хмельницької міської лікарні Руслан Колесніков.

Щодня у травматологічне відділення лікарні доводиться госпіталізувати одного-двох людей. У цих ситуаціях зазвичай йдеться про складні травми. До прикладу, відкриті переломи.

Найбільше ж звернень до травмпункту міської лікарні протягом першого зимового місяця зафіксували у перші дні ожеледиці – 8 та 9 грудня. Тоді травмувалися понад 80 осіб. Медики наголошують: при травмуванні, особливо з підозрою на перелом, варто одразу ж звертатися по меддопомогу. Адже зволікання може призвести до серйозніших наслідків, усувати які необхідно буде вже за допомогою операції.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Світлана Русіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook