Новини
Інфраструктура

На ремонти доріг місцевого значення на Хмельниччині витратили понад 900 мільйонів гривень

Ремонт доріг загального користування місцевого значення проводився протягом року в рамках програми “Велике будівництво”. Станом на кінець року всі виділені кошти освоєні, роботи виконані на 100%.

За інформацією Державного підприємства “Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг” згідно з Переліком об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг, коштом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за бюджетною програмою на 2021 рік було виділено близько 907 мільйонів гривень. З них:

  • 540 млн грн – на поточний середній ремонт,
  • 104 млн грн – на ремонт доріг комунальної власності,
  • 46 млн грн – на капітальний ремонт мостів та однієї дороги, –
  • 208 млн грн – на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення (тобто проведення ямкового ремонту, профілювання узбіч, перепрофілювання з додаванням нового щебеневого матеріалу, ремонт штучних споруд, організація безпеки дорожнього руху та обрізка порослі).

З початку будівельного сезону виконано роботи з капітального ремонту на 27-ми об’єктах, з них – 18 об’єктів доріг комунальної власності, 8 мостів та одна дорога місцевого значення на якій було проведено капітальний ремонт, це дорога С231411 «Красносілка – об’їзна Старокостянтинова», загальною протяжністю 1,8 км.

На поточний середній ремонт, згідно з Переліком, виділено понад 540 млн грн. За ці кошти проведено ремонт на 31-му об’єкті. За рахунок додаткового фінансування та випередивши строки виконання вдалося завершити поточний середній ремонт на перехідних об’єктах, таких як:

  • “Ізяслав – Нове село ч\з Білогородку, Христівку” (Шепетівський район);
  • “Залісся-Свіршківці” (Кам’янець-Подільський район)
  • “/М-12/ – Ружична ч\з Жучківці” (Хмельницький район).

Також було проведено ремонтні роботи на ділянці автомобільної дороги “Новосілка – Охрімівці” Деражнянського району та “Адамівка – Зіньків” Віньковецького району.

На будівельний сезон 2021 року було заплановано провести капітальний ремонт на 8-ми мостах, також один міст було відремонтовано поточним середнім ремонтом в селі Митківці на автомобільній дорозі “Ярославка – Старокостянтинів – Шрубків”. Міст з найбільшою протяжністю, на якому був проведений капітальний ремонт, – 36 метрів, розташований в Летичівському районі на автомобільній дорозі “Головчинці – \М-12\” та міст довжиною 24 метри, розташований в Городоцькому районі на автомобільній дорозі “Чернелівка – Городок – Смотрич – Нова Пісочна”. На ремонті мостів було освоєно 46 млн грн. По всіх об’єктах відкритий рух автотранспорту.

На проведення капітального ремонту на 18 об’єктах – вулицях і дорогах комунальної власності – виділено близько 104 млн грн. Під час проведення капітального ремонту та згідно з технічним завданням на об’єктах було проведено ряд робіт:

  • улаштування та ремонт дорожнього покриття;
  • ремонт тротуарів;
  • облаштування зелених зон та насадження нових дерев (шаровидний клен в смт Ярмолинці);
  • встановлення підвищених пішохідних переходів вмісті Ізяслав;
  • у місті Дунаївці були проведені роботи на проїзній частині вулиці Шевченка з укладання бруківки та заміни бортового каменю.

Підрядні організації провели ремонтні роботи на визначених об’єктах згідно із запланованими термінами та з дотриманням всіх будівельних норм, повідомили у службі місцевих автодоріг.

Наразі ДП “Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг” розпочинає підготовку до будівельного сезону 2022 року.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook