Новини
Суспільство

Зарплата на Хмельниччині дещо зросла

Середня зарплатня на Поділлі в листопаді становила 12513 гривень, що на 20,2% більше, якщо порівняти із торішнім листопадом (10414 гривень). У порівнянні з цьогорічним жовтнем заробітна плата зросла на 2,4% (була 12233 гривні).

Протягом року не було сталої динаміки зарплатні подолян: вона, наче на гойдалках, рухалася вгору-вниз. Це не дивина: торік спостерігалася аналогічна ситуація.

Найбільше за рік виросла нагорода за працю будівельникам – на 38,8% до 14083 гривень в листопаді, а також робітникам сільського, лісового та рибного господарств – на 33,4%; і сягнула вона 15 тисяч рівно.

За місяць же найбільше збільшення зарплатні спостерігалося у сфері професійної, наукової та технічної діяльності. Зростання в науковців, хоч і відносне значне – на 12,7%, але це не зробило їхню професію фінансово привабливою. В листопаді вони отримували в середньому лише 10753 гривні.

А найменше минулого місяця – це звичне явище – платили у сфері тимчасового розміщування й організації харчування – 4435 гривень. Причому зарплатня навіть знизилася у порівнянні з жовтнем на 13,5%. Дещо непристойні, якщо відверто, для нинішнього часу цифри.

Теж низько оцінюють людську працю у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування: за місяць зарплата практично не змінилася (зросла на 2,6%) і становила 8041 гривня.

Найвища ж заробітна плата, що звично для Поділля, зберігається (коштом Хмельницької атомної) в галузі постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря. І хоч за місяць зарплата зменшилася на 3,8%, але становила рекордні для краю 21524 гривні, зазначили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook