Новини
Суспільство

80 відсотків зарплатних боргів Поділля припадає на Кам’янеччину

Заборгованість із виплати заробітної плати на Хмельниччини за місяць зросла на понад мільйон гривень (на п’ять відсотків) і на 1 грудня становила 22,4 мільйона гривень. Місяць тому борг сягав 21,3 мільйона. З початку року сума несплаченого зросла майже втричі.

Вдалося скоротити зарплатну заборгованість двом з трьох районів області. У Хмельницькому районі на початку зими завинили працівникам 3,8 мільйона (борг за місяць зменшився на 5,6%). У Шепетівському районі борг зменшився майже вдвічі: з 1,1 мільйона гривень до 590,6 тисячі.

Вже традиційно найбільшу суму працівникам завинили роботодавці Кам’янець-Подільського району, причому борг за місяць навіть зріс. На Кам’янеччині не заплатили людям 18 мільйонів гривень, що на 11,3% більше, ніж було місяць тому. Загалом в Кам’янець-Подільському районі не виплатили понад 80% боргу області.

Найбільшу заборгованість накопичила промисловість: не сплачено робітникам 16,4 мільйона гривень (73,5% від загальної суми). За місяць борг зріс на 5,7%. Причому більше половини невиплачених коштів – 9,2 мільйона – зосереджено в добувній промисловості та розробленні кар’єрів (збільшення на 3,4%).

Заборгованість зросла і в сфері будівництві – на 18,8%, сягнувши трьох мільйонів гривень. Натомість утричі зменшилися борги у сфері освіти. На 1 грудня вони становили лише 62,1 тисячі гривень. Також значно – на 29,2% – зменшилася заборгованість у сільському, лісовому та рибному господарствах. На 1 грудня вона становила 158,5 тисячі гривень, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook