Новини
Духовність

Пам’ятний знак на єврейському кладовищі встановлять у Городку

Кошти на встановлення пам’ятного знаку на кладовищі у Городку виділить єврейська община. Всього торік таких знаків було встановлено 60, один з них – у селі Кузьмин, на Красилівщині.

Встановлення пам’ятного знаку підтримали на засіданні виконкому Городоцької міськради після отриманого звернення представників Об’єднаної єврейської общини України (ОЄОУ). До її складу входить 140 громад та організацій.

Після того, як дозвіл було надано, в ОЄОУ пообіцяли доглядати пам’ятний знак та підтримувати його естетичний вигляд.

Як повідомляє Городок.City, старовинний єврейський некрополь у місті – одна із небагатьох цікавих пам’яток історії. Давні перекази свідчать, що колись там стояла велика фортеця, яку розгромили ординці. Сто років на тому місці була пустка, поки євреї не викупили цю землю під цвинтар. Тут ще можна побачити надгробки з унікальними сюжетами барельєфів XVIII – ХІХ століть, проте більшість з них повністю не збереглися.

Нагадаємо, минулого року у Кам’янці-Подільському коштом європейської організації навколо єврейського цвинтаря звели новий паркан, аби вберегти від руйнування понад три десятки надгробків.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook