Новини
Інфраструктура

Обгрунтування закупівлі тролейбусів для Хмельницького робитимуть британці

Техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) закупівлі 50 нових тролейбусів для Хмельницького робитиме британська компанія “Ernst&Young”. Минулого жовтня місто підписало передкредитну угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо придбання нового транспорту.

Планується, що Хмельницький отримає кошти на 13 років з трирічним пільговим періодом.

ТЕО покаже, який нам потрібно зробити внесок з бюджету. Згідно з попередніми умовами з ЄБРР, місто повинно зробити 10% такого внеску. Це не обов’язково будуть тролейбуси, їх профінансує ЄБРР, а ми будемо вкладати в модернізацію бази “Електротрансу”. Тобто уже на квітневій сесії ми будемо передбачати на це кошти, щоб спільно з банком закупляти тролейбуси та рухатися в цьому проєкті, – прокоментував заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

Також він додав, що термін реалізації цього проєкту – 2022-2023 роки, проте у владі сподіваються, що вже у 2022 році частину тролейбусів місто зможе отримати, замінити найстарішу частину рухомого складу та додати нові маршрути.

Тому що у 2022 році, крім нових тролейбусів, ми ще маємо оновити та затвердити нову транспортну мережу, тобто фактично подивитися на всі маршрути, щось забрати, щось додати, враховуючи розвиток міста за останні 5 років. Там точно будуть коригування, – зазначив Микола Ваврищук.

Відео: МТРК Місто

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook