Новини
Суспільство

Дзвоном Пам’яті у Хмельницькому вшанували загиблих воїнів

У Хмельницькому обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки два дні поспіль відбувалися ранкові церемоніали вшанування захисників і захисниць України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави.

Вчора, 5 січня, Дзвін Пам’яті пролунав двічі.

Цього дня на бойовій позиції поблизу села Кримське Новоайдарського району на Луганщині внаслідок смертельного кульового поранення, завданого ворожим снайпером, у 2020 році загинув старший солдат Сергій Рацун.

Цього ж дня, також у 2020 році, біля хутора Вільний, що у Попаснянському районі Луганської області, внаслідок наїзду автомобіля ГАЗ-66 на закладений вибуховий пристрій загинув старший сержант Сергій Дичек.

Сьогодні, 6 січня, Дзвін пам’яті пролунав один раз.

У 2015 році в цей день загинув сержант Петро Бойко. Вічна пам’ять Герою, який віддав своє життя за нашу вільну, незалежну Україну! – йдеться у повідомленні пресслужби Хмельницького ОТЦК та СП.

Довідка: меморіал захисників Хмельниччини створений на вшанування пам’яті військовослужбовців, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України. Його спеціально розташовано таким чином, щоб військовослужбовці, працівники, й пересічні громадяни могли зайти до Меморіалу Пам’яті та віддати шану своїм захисникам. Щоденний поминальний ритуал здійснюється ударами дзвону, залежно від кількості загиблих у цей день.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook