Новини
Суспільство

Дзвоном пам’яті у Хмельницькому вшановують загиблих військових

Від моменту відкриття меморіальної композиції “Дзвін пам’яті” на території Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, дзвін в пам’ять про загиблих у неоголошеній російсько-українській війні пролунав уже двічі.

Меморіальний знак в обласному центрі відкрили 6 грудня, у День Збройних сил України. Хмельницький – єдине місто в Україні, крім столиці, де встановлено “Дзвін пам’яті”. Наріжний камінь на місці спорудження знаку заклали 14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисників та захисниць України.

Дзвін пам’яті — щоденний проєкт, присвячений вшануванню захисників України, які загинули цього дня у різні роки внаслідок російської збройної агресії на Сході нашої держави.

За майже два тижні, що минули від моменту відкриття знаку, Дзвін пам’яті пролунав уже двічі – 11 та 18 грудня. Вшанували таким чином двох військових, які віддали свої життя за незалежність та територіальну цілісність України:

  • 11 грудня 2019 року загинув старший солдат Андрій Дзюба
  • 18 грудня 2014 року загинув молодший сержант Сергій Оврашко

Всього за 8 років проведення АТО/ООС Хмельниччина втратила 374 своїх синів, котрі загинули в боях з російським агресором та померли від ран.

За інформацією Хмельницького обласного ТЦК та СП

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook