Новини
Події

Молодим гвардійцям у Хмельницькому вручили зброю

Сьогодні, 6 січня на плацу військової частини 3053, що дислокується у Хмельницькому, відбулися урочистості з нагоди вручення стрілецької зброї військовослужбовцям строкової служби, які нещодавно склали Військову присягу.

Командири підрозділів, які вручили гвардійцям їх штатну зброю, привітали бійців та проінструктували щодо заходів безпеки й правил поводження зі зброєю.

Попереду у вас багато випробувань. Бажаю, щоб ваша зброя служила вам лише в навчанні та не довелося її застосовувати в бойовій обстановці, – зазначив тимчасово виконуючий обов’язки заступника командира по роботі з особовим складом старший лейтенант Ярослав Бігус.

Хвилюючим був цей день і для новобранців.

Я дуже чекав цієї події, адже вона означає, що відсьогодні я є повноцінним воїном. Протягом багатьох тижнів ми готувалися, вивчали будову та правила поводження з бойовою зброєю, яка на увесь період служби буде нашою особистою, тому повністю готовий виконувати завдання за призначенням як військовослужбовець Національної гвардії України. Це честь для мене і для моїх товаришів – служити зі зброєю, – ділиться солдат строкової служби Владислав Світловський.

Цей урочистий день та церемонія вручення бойової зброї, що символізує початок справжньої військової служби, за словами самих солдатів, запам’ятається їм на все життя, а подальше навчання та вдосконалення у бездоганному володінні зброєю відточуватимуть щоденно упродовж всього періоду строкової військової служби.

За інформацією пресслужби в/ч 3053 національної гвардії України

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook