Новини
Здоров’я

На Хмельниччині зростає кількість нових випадків COVID-19

У порівнянні з попередньою добою кількість нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус у Хмельницькій області збільшилася більше, ніж удвічі. Несуттєво зріс відсоток завантаженості ліжок з киснем у медичних закладах, де надають допомогу хворим з COVID-19. Додалося також летальних випадків внаслідок перенесеної хвороби. Ще шість країн визнали українські COVID-сертифікати, з якими можна перетнути кордон.

За інформацією Хмельницької ОДА, станом на 6 січня в області виявлено 390 нових випадків захворювання:

  • 224 – Хмельницький район
  • 89 – Шепетівський район
  • 77 – Кам’янець-Подільський район

Лікується 3440 осіб, з них 2808 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем по області становить 28,9%. В лікарнях перебувають 632 хворих, 100 – з підозрою.

Одужало 285 осіб:

  • 116 – Хмельницький район
  • 73 – Шепетівський район
  • 96 – Кам’янець-Подільський район

Зареєстровано 8 летальних випадків:

  • 2 – Хмельницький район
  • 4 – Шепетівський район
  • 2 – Кам’янець-Подільський р-н

В області тривають перевірки дотримання карантинних обмежень. Напередодні працівники Держпродспоживслужби виявили порушення на 13 об’єктах, надали 13 пропозицій щодо їх усунення, передали 13 інформацій для реагування в органи місцевого самоврядування. Також провели 137 профілактичних бесід із суб’єктами господарювання та передали 6 інформацій для реагування до підрозділів ГУ Національної поліції.

У суботу, 8 січня, та неділю, 9 січня, у Хмельницькому працюватиме лише Центр масової вакцинації, вул. Володимирська, 92 – з 9:00 до 13:00 (1 бригада).

Українські COVID-сертифікати визнали ще шість країн світу

Цифровий COVID-сертифікат у застосунку Дія тепер можна використовувати під час перетину кордону з Ліваном, Чорногорією, Тайванем, Уругваєм, Тунісом і Таїландом.

Наразі українські цифрові COVID-сертифікати визнають 60 країн світу, які входять до складу Довірчої мережі е-здоров’я. У цьому році планують розширити склад мережі до 80 країн-учасниць.

Бустерна доза вакцини проти COVID-19 для осіб від 18 років

Відтепер особи віком від 18 років зможуть отримати бустерну дозу через 6 місяців після другого щеплення.

Для бустерних доз перевагу віддають м-РНК-вакцинам (Moderna або Comirnaty/Pfizer). Щепленим вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer.

Після отримання бустерної дози у додатку Дія можна буде згенерувати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook