Новини
Бізнес

З хмельницьких магазинів зникли термінали

За словами хмельничан, у перші дні нового року, і навіть за кілька днів до того, вони відчули певні проблеми, коли намагалися розрахуватися за покупки за допомогою банківських карток. У багатьох магазинах замість звичних терміналів люди бачать таблички з попередженнями про те, що “термінал” не працює. На думку містян, такі проблеми виникли через запровадження з 1 січня реєстраторів розрахункових операцій (РРО). Схожі проблеми мають і мешканці інших міст області. Зокрема, на проблеми з розрахунками скаржилися мешканці Нетішина та Чемеровець.

Хмельничани активно обговорюють складнощі з розрахунками у соцмережах.

Тільки готівка! Сьогодні в трьох різних місцях мене попередили “термінал не працює, приймаємо тільки готівку”. На третій точці не полінувався і спитав: “якісь збої?” А дівчина щиро, з усією чистотою української душі, каже: “Ні, це ж треба касові апарати встановити, а це поки замовлять, поки приїде…” А вам ці дні повідомляли, що “термінал не працює”?поцікавився на своїй сторінці у Фейсбук хмельницький блогер Андрій Попик.

У коментарях хмельничани не стільки висувають свої версії причин, які призвели до раптової масової “поломки” терміналів у більшості магазинів міста (переважно, невеликих), скільки обговорюють тонкощі та нюанси запровадження РРО в Україні:

Як варіант, підприємці вирішили почати зі “смарткаси”, тієї, що запропонувала держава. А вона “лягла”. Відповідальні мовчать…., Хоча і припрошали, і обіцяли

В багатьох магазинах, в яких я тарилася виключно через безготівковий розрахунок, за останні два дні теж такі таблички з’явилися.

Скрізь, по маленьких магазинах, відмовились від терміналів

І це в багатьох містах якось “раптово” вимкнулося купа терміналів у невеликих крамницях і кіосках. очікуємо “майстрів спорту” з економіки, як вони це розрулять.)

Дехто з хмельничан після того, як не змогли розрахуватися за покупки через термінали, вирішили принципово відмовитися від подальших відвідин цих торгових точок:

Всі з часом перестануть купувати там, де не можна розраховуватись карткою, а будуть скуповуватись в супермаркетах. І на цьому чийсь “тіньовий” бізнес закінчиться. Люди ж не дурні, і розуміють в чому причина відмов в розрахунку картками. до нового року в цих же магазинах розрахунок карткою був безпроблемним. А тут відразу чомусь майже всі відмовляють в картковому розрахунку. Для мене вже назавжди немає дороги в ті магазини, де сьогодні мені відмовили в розрахунку карткою.

Нагадаємо, протягом року податківці області проводили роз’яснювальну роботу серед підприємців, зокрема, розповідаючи про переваги користування РРО та ведення легального бізнесу. Разом з тим, на думку хмельничан, роботи податківців виявилося недостатньо. Або ж – як варіант – звинувачують самих підприємців, які не хочуть вчитися та вичікують, що ситуація якось сама собою розсмокчеться”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook