Новини
Кам'янець-Подільська міська

У Кам’янці-Подільському фестивалитимуть на “Подільській Маланці”

Одне з найколоритніших та атмосферних свят січня – фестиваль “Подільська Маланка” відбудеться у Кам’янці-Подільському 11 січня. За словами організаторів, це дійство варте того, аби скоригувати свої плани та обов’язково долучитися до нього, щоб отримати безліч позитивних вражень та емоцій. Цього року мистецький захід відбудеться всьоме.

Як повідомили у Кам’янець-Подільській міській раді, свою участь у фестивалі підтвердили 18 колективів Хмельниччини з різних територіальних громад: Кам’янець-Подільської, Орининської, Слобідки-Кульчієвецької, Китайгородської, Староушицької, Маківської, Новоушицької, Гуківської, Смотрицької. А це – понад 250 учасників.

Всі вони пройдуть святковою ходою з піснями, імпровізованими забавами та оркестром від Міського будинку культури до парку Героїв Євромайдану. Долучитися можуть всі охочі. Старт об 11.40 біля МБК по вулиці Шевченка, – йдеться у повідомленні.

Очікується, що дійство буде масштабне: з перевдяганням, фольклорними персонажами, колоритними костюмами, креативом та творчістю колективів. Учасники водитимуть козу, колядуватимуть, боротимуться з підступним чортом і бажатимуть усіх гараздів.

«Подільська Маланка» – фестиваль, де кожен зможе віднайти культурну спадщину рідного краю та просто повеселитися. Бо це платформа, що об’єднала колективи, які згуртувались заради традиційних українських гулянь та звичаїв! зазначають у міській раді.

Відео: ЦКіМ «Розмай»

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook