Новини
Інфраструктура

Калюжі серед зими: у Хмельницькому затопило новий спортмайданчик (ФОТО)

Попри відсутність значних опадів, спортивний майданчик у парку ім. Франка у центрі Хмельницького опинився під водою. Вперті хмельничани, які не бояться труднощів, влаштували собі “переходи” між тренажерами з того, що було під рукою, щоб продовжуватися займатися спортом попри все.

Фото підтопленого модного спортмайданчика у парку виклали у соцмережах. Традиційно, у групі Департаменту інфраструктури міста Хмельницького. З відповідним коментарем:

Ось такий жахливий вигляд має спортивний майданчик у парку Івана Франка. І це ж центр міста! Сюди приходить і приїжджає маса народу. Люди, які постійно там займаються, покидали ось такі щитки.

У департаменті відповіли фразою, яку (або варіації якої) чимало хмельничан, котрі стежать за станом інфраструктури в місті, знають, напевно, вже напам’ять.

Знаємо про проблему, сьогодні працівниками «КП по зеленому будівництву і благоустрою міста – м.Хмельницький» буде обстежено та прийнято рішення.

У спільноті департаменту хмельничани обговорили побачене досить мляво, більше дісталося комунальникам за посипані мучкою та піском двори.

А от під дописом хмельницького блогера Олександра Зоряна коментарів “на тему” набагато більше. Під підтоплення території спортмайданчика навіть підвели історично-топологічне підгрунтя:

Від середини XIX століття ця місцевість являла болотяну заводь. Розповідають, що саме тут відпочивали міські мешканці: в окремих місцях, розчищених від очерету, можна було купатись. У середині 1920-х років болото висушили та заклали парк, який був створений за культурно-спортивним напрямком. Внаслідок цього на його території були збудовані численні спортивні майданчики.

Проте хмельничанам, які хочуть займатися спортом не по кісточки в воді і не в болоті, не дуже цікаво, що було в дев’ятнадцятому столітті. Їм більше цікаво, чому влада у Хмельницькому хронічно танцює на тих самих граблях і приймає роботи підрядників, не переконавшись, що інфраструктурні об’єкти не підтопить навіть за сухої зими (не кажучи вже про осінь та весну). Тож поки у Департаменті інфраструктури шукають рішення для проблеми, яка з початком танення снігу, що щедро висипався вночі на Хмельницький, лише поглибиться (у всіх сенсах цього слова), хмельничани коментують.

За для ефективного відведення води додатково можна облаштувати дощовий садок(rain garden). Перший такий садок вже має з’явитися в парку Молодіжний у цьому році. Доволі корисна та естетична річ.

Фельштин теж на болоті побудований, і пітер. Як це стосується побудови спортивних майданчиків, благоустрою і роботи комунальних підприємств?

Без належної системи водовідведення урбан-парк на ВДНГ у Києві просто залило водою. Після розголосу в соцмережах та вирішення проблеми в них більше немає таких підтоплень. А тими тимчасовими дощечками ситуацію не врятуєш.

При облаштуванні таких об’єктів потрібно передбачати водовідведення. Завжди. Тим паче, що на цьому місці століття тому була болотиста місцевість. А якщо воді нікуди діватися, то вона підтоплює спортивні майданчики чи утворює калюжі перед “Дитячим світом”.

Це просто рівень складності підвищили для “спортсменів”)))

Якщо людина ніколи не ходила в мокрих валянках, она многого в жізні не знає. Звідси ВИПЛИВАЄ вот ета зверхність до властєй.

Але ж дивись як рівненько. Такий акуратний прямокутник наводить на думку, що це був задум ландшафтного дизайнера нам, плебсу, незрозумілий

Льодовий тренажерний зал на відкритому повітрі, але природа внесла свої корективи. Щоднячекаємоморозів#

А вдарить морозяка, ото буде ковзанка)) поміж залізних тренажерів, але нічо’

Це басейн з тренажорами.

До слова, топить серед зими не лише у центрі Хмельницького. На околицях – не краще. Мешканці села Шаровечка, там же, у спільноті Департаменту інфраструктури, скаржаться на підтоплену вулицю, що, на їхню думку, стало наслідком неякісного ремонту:

Шаровечка, вул. Центральна. Дорогу зробили півтора року тому, і залишили все у ось такому стані, це вихід прямо з мого будинку

Аби знайти того, хто відповідає за цю ділянку дороги, скаржниці довелося влаштувати ціле “розслідування”, оскільки Департамент інфраструктури та Служба місцевих доріг “футболять” жінку між собою.

У Департаменті інфраструктури зазначають, що “вказана ділянка дороги О 231718 перебуває на балансі та обслуговуванні ДУ “Служба місцевих доріг Хмельниччини”.”

А Службі місцевих доріг пишуть таке.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook