Новини
Суспільство

“Ковідну” тисячу хмельничани витрачають на книги та кіно

Українці, котрі пройшли повний курс імунізації проти COVID-19, мають змогу отримати та, відповідно, на власний розсуд витратити тисячу гривень державної допомоги. Перелік послуг або товарів, які можна купити за ці гроші, обмежений. Проте, обрати таки є з чого.

Перші «ковідні» тисячі надійшли на рахунки українців ще три тижні тому. Програма державної підтримки передбачає: витратити ці гроші можна у тих сферах, що найбільше постраждали внаслідок карантинних обмежень. Зокрема, придбати квитки до кінотеатру, театру чи на концерт, мандрувати у межах України або купити книги чи абонемент до фітнес-залу.

Як розповідають в одній з хмельницьких кигарень, за цей період продажі дійсно зросли. Здебільшого покупці цікавляться тими виданнями, які раніше не могли собі дозволити. Середня кількість чеків, оплачених «ковідними» грошима – близько пів сотні в день.

Побільшало відвідувачів і в кінотеатрах. Однак не в усіх закладах можна переглянути стрічки за «ковідні» гроші. Зокрема, зазначають в комунальному кінотеатрі міста, за період свят понад вісім десятків хмельничан цікавилися такою можливістю. Однак через технічні моменти сплатити компенсованими коштами саме у цьому кінотеатрі не можна.

Проблема в тому, що нам своєчасно банк не надав термінали. Багато людей у нас і 1, і 2 січня приходили і обурювалися, тому що хотіли витратити кошти саме через «Дію», але вийшло так, що велику кількість відвідувачів ми відправили ні з чим, – розповідає адміністраторка кінотеатру Наталія Опанасюк.

Передбачалося, що з січня українці віком 60+ «ковідну» тисячу могли б витратити і на ліки. Але поки на Хмельниччині ця послуга не доступна.

Оформити заявку на отримання компенсації можна в застосунку «Дія» до кінця 2022 року.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook