Новини
Бізнес

Найбільше годин протягом року відпрацювали у кар’єрах Хмельниччини

Штатні робітники на Хмельниччині відпрацювали у листопаді в середньому 151 годину. Це найвищий показник для цього року. Стільки ж працювали лише в березні. А найменше – 126 годин на місяць – у січні, що цілком логічно, зважаючи на різдвяно-новорічні свята.

Найактивнішими робітниками останнього місяця осені виявилися працівники добувної промисловості та розроблення кар’єрів. В середньому видобувники віддали роботі 163 години свого часу в листопаді. Взагалі для них ставити «часові рекорди» – не новина: практично кожного місяця минулого року, виявляється, саме в кар’єрах працювали найбільше.

Причому не варто вважати, що з фінансової точки зору така робота доволі прибуткова. Працюючи найбільше, вони отримували середню по області зарплатню. Так, в листопаді оплата праці видобувників становила 12,6 тисячі гривень, що практично дорівнювало середньому показнику по економіці Поділля – 12,5 тисячі. В жовтні вони отримували 13,4 тисячі, а в вересні – майже п’ятнадцять тисяч, що суттєво переважало показники зарплати більшості подолян.

Найменше ж в області працювали, що характерно для всього минулого року, робітники сфери тимчасового розміщування й організації харчування, яких зазвичай оформлюють не на повну ставку та й платять мінімально. В листопаді вони відпрацювали сто годин рівно; це менше, ніж в інші місяці осені чи літа, але значно більше, ніж на початку року.

В січні-травні в готельно-харчовій сфері один робітник працював 46-96 годин на місяць. Серед лідерів листопада за відпрацьованим часом – 161 година – також аграрії, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook