Новини
Суспільство

За кіношників Хмельниччини заплатить бюджет

Наприкінці грудня минулого року депутати облради на сьомій сесії прийняли рішення погасити борги обласної фірми «Кіновідеопрокат».  На заборговану зарплату з коштів обласного бюджету виділять майже мільйон гривень; на податки та збори – ще близько 400 тисяч.

Справді, минулий рік був складний для бізнесу. Кафе, магазини, спортзали, кінотеатри потерпали від карантинних обмежень. Але таке воно – непередбачуване життя приватного капіталу. І якщо інші компанії викручуються зі скрути як можуть, «Кіновідеопрокату» пощастило: «результати» його фінансової діяльності покриє обласна скарбничка.

До речі, як нагадується в рішенні сесії, фірма вже отримала грант на суму 801,5 тисячі гривень на підставі договору від 05.11.2020 на виплату зарплатні. Але коштів, як завше, бракує.

Отже, на погашення зарплатних боргів 23 співробітників з бюджету мають виділити 925,6 тисячі гривень. Найбільша заборгованість перед працівником «Кіновідеопрокату» становить понад 90 тисяч гривень; найменша сума – майже 8 тисяч.

Справді, депутати ж мають підтримати кіношників коштом бюджету?! Тим паче серед співробітників їхня колега – депутатка Тетяна Калюжна. Між іншим, за даними сайту Мінюст, наразі вона очолила «Кіновідеопрокат». Треба ж підтримати колегу на посаді керівника фірми бюджетним коштом.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook