Новини
Екологія

Збитків довкіллю на понад мільйон гривень завдали порушники на Хмельниччині

Протягом 2021 року державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля провели 637 рибоохоронні рейди та викрили 801 порушення природоохоронного законодавства, з яких 170 – грубі.

За цей період складено 349 протоколів за порушення правил рибальства, 106 – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів, шість – за виготовлення, збут, зберігання чи рекламу заборонених знарядь лову та вісім – за невиконання законних розпоряджень чи приписів посадових осіб. Крім цього, оформлено 162 акти виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 365 од. заборонених знарядь лову.

На порушників накладено штрафів на суму 33 184 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 1 131 561 грн. Також у порушників вилучено 624 заборонені знаряддя лову, – повідомив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

До судів направлено 270 адміністративних справ для притягнення винних осіб до відповідальності. Також за матеріалами Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Хмельницькій області правоохоронними органами відкрито 18 кримінальних проваджень щодо незаконного зайняття рибним промислом.

За інформацією пресслужби рибоохоронного патруля, зокрема, 13 грудня 2021 року Хмельницький рибоохоронний патруль спільно з працівниками Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області виявили двох порушників, які здійснювали незаконний вилов риби із дерев’яного човна за допомогою сітки. Інцидент стався на річці Хомора, у селі Юровщина Шепетівського району Хмельницької області. Чоловіки виловили 122 карасі сріблястих. Завдано збитків у розмірі 192 882 грн.

Також впродовж 2021 року державні інспектори регулярно виявляли продаж риби без документів на ринках області. З порушеннями торгували у смт Сатанів, смт Стара Синява, смт Летичів, містах Кам’янець-Подільський, Дунаївці, Деражня, Шепетівка, Нетішин та Хмельницький.

На всіх порушників складені протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ передано до судів за місцем скоєння правопорушення для притягнення винних осіб до відповідальності.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook