Новини
Дозвілля

Біля села на Хмельниччині зимують понад 200 польових птахів (ФОТО)

Птахи, які зимують біля села Голосків, після снігових опадів переселилися ближче до людей, аби перечекати морози та підгодуватися. Свої спостереженнями за птахами у соцмережах описав місцевий мешканець, який опікується пернатими.

Як розповів Володимир Новак, він нарахував понад 200 птахів, які з поля перелетіли ближче до людей після того, як випав сніг:

В моєму дворі і навколо на деревах зібралось до 160 вівсянок звичайних, до 60 польових горобців (торік трималось до 300), до 25 хатніх горобців (торік було до 120), понад 20 синиць великих, до 20 зеленяків, 4 горлиці садові, зяблик, в’юрок, синиця блакитна, дятел звичайний.

Крім цього, чоловік побачив ще декілька птахів, досить рідкісних для наших широт у цю пору року:

За хлівом на шовковиці, разом з вівсянками, сидів жайворонок лісовий (який мав би бути десь на зимівлі у Африці). Транзитом над двором ще пролітали чикотні, коноплянки і щиглики.

У полі, куди вирушив на “фотополювання”, пан Володимир побачив самотню пуночку, яка летіла над полем, та простежив, де вона приземлилася:

Пролетівши з пів кілометра вона сіла серед великої зграї рогатих жайворонків, які годувались на полі копирсаючись у снігу. Їх «діяльність» створювала умови для живлення більш дрібних видів: коноплянок (їх було до 10) і зеленяків (4). Жайворонки підпустили досить близько, як виявилось їх 186.

До допису чоловік додав фото птахів, за якими спостерігає та яких підгодовує.

Більше фото птахів та історій про них можна побачити та почитати на сторінці у Фейсбук Володимира Новака.

Читайте також: Дерева, аналогів яким немає в Україні, виявили у Хмельницькому

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook