Новини
Інфраструктура

Хмельничани скаржаться на непочищені та небезпечні тротуари

Попри те, що снігопад у Хмельницькому був вже досить давно, скарги від мешканців міста на не почищені, слизькі, небезпечні тротуари продовжують надходити до Департаменту інфраструктури міста. І якщо зі слизотою в дворах хмельничани, як вони самі пишуть, “змирилися”, то, до прикладу, зупинки та проходи між дворами, досі вкриті кригою, їх аж ніяк не задовольняють. Дивує хмельничан також і певна вибірковість чищення деяких тротуарів.

Скарги хмельничан ми збирали по усіх місцевих соцмережах. Так, до прикладу, на Старокостянтинівському шосе ускладнює пересування пішоходам не лише МАФ, що збудували на зупинці, а й лід на тротуарі, за який, за словами хмельничан, ніхто не відповідає, відповідно, не чистить та не посипає. Почитати про це можна тут.

На вулиці Перемоги, пишуть хмельничани, “на зупинці автобуса слизота – жесть!!! Аварійна ситуація”.

Поскаржилися хмельничани і на дивну розчистку тротуарів на вулиці Прибузькій.

Прочищені тільки велодоріжки, і пройтись тротуаром, не переламавши кінцівок, неможливо. Ну дуже вже слизько. Це так і має бути? Людям ходити велодоріжкою? – цікавляться у Департаменту інфраструктури.

У коментарях працівники Департаменту та хмельничани трохи подискутували, чи почищені тротуари, чи ні. А заразом згадали і велосипедистів, які дуже не люблять, коли хтось рухається їхніми доріжками. Навіть якщо тротуар поруч з ними становить небезпеку.

Бурхливі обговорення у соцмережах викликало відео, на якому молода мама показує, як з візочком пересувається не почищеним тротуаром, як згодом уточнили, на вулиці Гагаріна.

Під відео написали понад дві сотні коментарів, в яких, зрештою, винною зробили саму хмельничанку. Мовляв, і візочок неправильний купила (не з такими колесами, як для Хмельницького потрібно), і тротуар, яким йде, у відео не показала, і взагалі, “Немає курка чим зайнятись, лопату в руки і вперед”.

Ще одне місце, де тротуар може бути небезпечним для перехожих – знову ж таки на вулиці Прибузькій.

Заїзд у двір. Прибузька між будинками 14-16. Нвк 10, невже немає змоги гарно посипати цю ділянку? Там просто небезпечно!!! – написали у спільноті Департаменту вчора, додавши відповідну світлину.

Найсвіжіше повідомлення було опубліковане сьогодні. Цього разу йдеться про мікрорайон Південно-Західний.

Доброго дня! Знову питання щодо посипання доріг. На фото зупинка Інститутська. Зупинка на Новаторі точно в такому ж стані. Ладно двори, тут вже всі змирилися із катком, але на зупинках масове скупчення людей, всі штовхаються, наздоганяють свій транспорт… А тут голий лід!!! І зараз немає ні дощу, ні снігу, щоб списати на замерзання піску чи ще щось інше, – написала на сторінці Департаменту хмельничанка.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook