Новини
Кримінал

У мешканців Хмельниччини шахраї виманили майже 68 тисяч гривень

До територіальних підрозділів поліції Хмельницької області звернулося четверо громадян, які стали жертвами шахраїв. Більша частина скоєних махінацій стосувалась дистанційної купівлі товарів.

На одному з торговельних інтернет-майданчиків хмельничанин вирішив придбати за вигідною ціною талони на пальне. Домовився з продавцями і за кілька днів отримав товар на пошті. Перерахував за покупку 12 800 гривень, проте скористатися нею не зміг – талони виявилися недійсними.

Мешканець Ізяслава потрапив на гачок шахраїв під час купівлі дров. Чоловіка також привабила ціна і не насторожила умова повної передоплати. Після того, як було сплачено “продавцям” 8400 гривень, зв’язок з ними перервався.

Через соцмережі мешканець Деражнянської тергромади планував придбати автомобіль «ГАЗ 3309». Перерахував 22 тисячі гривень, і після цього до “продавців” більше не додзвонився.

Не обійшлося у ці дні і без шахрайства з боку псевдобанкірів, які зателефонували до жительки Волочиська та, під приводом розблокування рахунку, випитали реквізити банківської картки та код доступу до неї. Після цього з рахунку жінки зникло 24 000 гривень.

За усіма перерахованими фактами працівники поліції проводять перевірки.

За інформацією поліції Хмельницької області

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook