Новини
Дозвілля

Зі святковою ходою та українськими обрядами у Кам’янці відгуляла «Подільська Маланка» (ФОТО, ВІДЕО)

На початку тижня вулицями Кам’янця прокотилася хвиля святкового гомону, пісень, сміху, музики, у повітрі запахло смачним та традиційно українським. У місті днями всьому відбувся фольклорний фестиваль «Подільська Маланка», до якого, крім кам’янчан, долучилися творчі мешканці з різних куточків Хмельниччини.

Попередньо йшлося про 18 колективів, які підтвердили свою участь у фестивалі, проте зрештою їхня кількість зросла до 23. Стартували заходи фестивалю у міському Будинку культури – там пролунали перші колядки у виконанні самодіяльних артистів.

Звідти урочисто-святкова хода під музику та співи рушила до парку Героїв Євромайдану. Саме там зустрічали гостей, співали, танцювали, пригощалися традиційними українськими стравами та відтворювали звичаї та обряди. Все відбувалося у дусі подільських народних традицій.

«Подільська Маланка» стала майданчиком веселощів, колориту та незабутніх вражень, на якому свою творчість представили творчі колективи Кам’янець-Подільської, Орининської, Слобідко-Кульчиєвецької, Китайгородської, Староушицької, Маківської, Новоушицької, Гуківської, Смотрицької, Чемеровецької громад.

До святкових гулянь долучилися жителі громади разом із міським головою, представниками обласної влади, культурними діячами. Побували на святі і хмельничани. Зокрема, на запрошення міського голови Михайла Посітка свято відвідала директорка Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва заслужена артистка України Майя Онищук, яка поділилася своїми емоціями від побаченого у відео.

За інформацією Хмельниччина туристична

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook