Новини
Бізнес

На Хмельниччині побільшало офіційних мільйонерів

У порівнянні з минулим роком, кількість офіційних мільйонерів на Хмельниччині зросла у понад 4,5 раза. Декларацію за минулий рік мешканці області можуть подавати ще протягом кількох місяців.

З початком нового, 2022 року, стартувала кампанія з декларування доходів громадян. Минулого року перед податковими органами відзвітували 13 тисяч жителів області. В цілому за результатами декларативної кампанії місцевий бюджет поповнився на майже 40 мільйонів гривень.

За результатами деклараційної кампанії було зафіксовано 70 офіційних мільйонерів, тобто людей, які отримали доходи понад 1 мільйон гривень, – розповів заступник начальника відділу організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС у Хмельницькій області Віктор Чиж.

Минулого року станом на початок квітня за результатами аналізу поданих декларацій на Хмельниччині нараховувало 15 осіб, котрі отримали протягом року дохід, що перевищив мільйон гривень.

Аби спростити життя платникам, у податковій  службі з 1 січня діють певні нововведення. Зокрема, тут працюють над популяризацією застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО). Такі нововведення вже стосуються спрощенців, тобто ФОПів, які працюють на 2, 4 групі оподаткування.

Громадяни та фізичні особи, які проводять незалежну професійну діяльність, мають право подати декларацію за минулий рік до 1 травня 2022 року.

Відео: Перший Подільський

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook