Новини
Суспільство

На Кам’янеччині вітер повалив гігантський хрест над урвищем (ФОТО)

Свого часу небайдужі подоляни обурювалися тим, що в Україні, і на Хмельниччині зокрема, продовжують з’являтися символи церкви, що підпорядковується московському патріархату. Те, що сталося внаслідок ураганного (судячи з масштабів руйнувань) вітру, тепер дехто називає певним знаменням.

Фото поваленого та потрощеного бетонного хреста, що кілька місяців височів над Бакотою, поширив на своїй сторінці у Фейсбук хмельничанин Андрій Попик. Раніше він уже надавав розголосу ситуацію зі встановленням тут символу “московської церкви”, проте там, де не дійшли руки у людей, попрацювала природа.

Боже знамення! На Бакоті внаслідок шалених поривів вітру впав самовільно поставлений хрест церквою московського патріархату на території природно заповідного фонду. Навіть Бог і природа не сприймає російську церкву на українській землі. Думаю це знамення передвіщає кінець панування російської церкви в Україні. А може скоро і сам цар московський тойво?… Добре, що хоч нікого з людей не прибило. Це результат того, коли хтось самовільно, на хлопський розум де заманеться починає встановлювати якісь конструкції, нехтуючи законами фізики, – написав хмельничанин.

Крім “Божого знамення” у коментарях висувають й інші варіанти, чому чимала конструкція не витримала натиску вітру. Зокрема, незнання законів фізики та нехтування будівельною механікою:

Ймовірно, що були порушені будівельні норми при встановленні хреста, які могли наражати інших на небезпеку.

А Бандеру у Тернополі та український прапор у Харкові також не приймає?

Бандеру – то вандали псують, а тут реально природня стихія і рукожопість тих хто робив конструкцію. Добре що на монастир не завалило вниз, бо ще могло когось прибити з туристів.

Доки чиновники жують соплі і максимально тікають від рішення проблеми, природа сама розбирається. Вангую, що за пару днів вже буде стояти, ще й підсилять арматурою

Можна влаштовувати тематичні екскурсії для мандрівників. Людям буде цікаво приїхати, аби подивитися чи відновлять його.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook