Новини
Суспільство

Позовів на майже 7 мільйонів подали до суду у Хмельницькій окружній прокуратурі

Підсумки року щодо представництва інтересів громади у судах підвели в Окружній прокуратурі міста Хмельницького. Всього з метою захисту інтересів держави та територіальної громади міста подано 32 позовних заяви на загальну суму понад 6,7 млн грн.

Про деякі приклади найрезонансніших справ розповіли у пресслужбі прокуратури. Так, було заявлено 14 позовних заяв про витребування земельних ділянок, що належать Хмельницькій міській об’єднаній територіальній громаді, площею 28 га та вартістю понад 2 млн грн.

Судом задоволено 17 позовних заяв прокурора на суму понад 4,5 млн грн. Зокрема, за результатами розгляду позовів у власність Хмельницької міської територіальної громади підлягають поверненню землі вартістю понад 2 млн грн.

Окрім цього, прокуратурою були виявлено факти заволодіння землями природно-заповідного фонду України. Так, на території хмельницького дендрологічного парку місцевого значення «Поділля» виявлено факти неправомірного заволодіння двома земельними ділянками загальною площею 0,3 га, орієнтовною вартістю понад 1,6 млн грн. У зв’язку із цим, зареєстровано два кримінальні провадження.

Загалом, реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді, до Єдиного реєстру досудових розслідувань прокуратурою внесено відомості про 6 кримінальних проваджень, – повідомляють в Окружній прокуратурі.

Окрім цього, було попереджено зайву виплату з бюджету 1,8 млн грн під час державних закупівель та незаконне відчуження земельної ділянки вартістю понад 50 млн грн.

Так, рішенням суду задоволено позов прокуратури з вимогами про визнання недійсними додаткових угод до договору про закупівлю хмельницьким вишем природного газу. Наприкінці минулого року за результатами відкритих торгів закладом обрано найвигіднішу пропозицію учасників та із переможцем укладено договір про закупівлю для потреб вишу газу на загальну суму майже 2,2 млн грн. Попри досягнуті домовленості щодо ціни, упродовж січня-лютого сторони шляхом укладення додаткових угод протиправно збільшили її на 77 %. Таким чином, за реагування прокуратури попереджено переплату з бюджету 575 тисяч гривень.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook