Новини
Кам'янець-Подільська міська

У Кам’янці замерзли водоспади (ФОТО)

Мінусова температура змусила воду, що падає з круч Смотрицького каньйону, завмерти білими гронами в очікуванні тепла. Фото одного із зафіксованих морозом водоспадів поширили в соцмережах. Всього на території Старого міста у Кам’янці свого часу нарахували півтора десятка водоспадів, більшість з яких  розташовані на лівому березі Смотрича.

Відео снігопаду у місті поширили в одній зі спільнот Кам’янця-Подільського. Там же виклали фото водоспаду у каньйоні, який перетворився на кригу.

Загалом замерзлі водоспади – не дивина взимку. На початку минулого року на кригу перетворилися не лише невеличкі водограї, як у кам’янецькому каньйоні, а й потужні Бурбун та Малієвецький на Дунаєвеччині.

До речі, зима, та ще й з морозом, – найкраща пора року для того, аби виявити водоспади на берегах Смотрича у межах Старого міста у Кам’янці, які влітку зазвичай ховаються за зеленню. Що, власне, і зробили свого часу дослідники, нарахувавши навколо Старого міста їх 15, з них 11 розташовані на лівому березі річки, 4 – на правому. Орієнтовне розташування сучасних водоспадів показали на малюнку-схемі Старого міста.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook