Новини
Духовність

Внаслідок ускладнень від COVID-19 помер священник, який служив на Хмельниччині

Про втрату у рядах отців Римо-Католицької церкви повідомили сьогодні, 16 січня, Зазначається, що 68-річний отець Андрій Рогальський помер вночі у лікарні в Томашполі, що на Вінниччині, внаслідок ускладнень від коронавірусу.

Отець Андрій був висвячений у 1992 році, багато років працював в Україні. Служив у Кам’янець-Подільській дієцезії РКЦ: у Городку, Хмельницькому та смт Чемерівці. Крім цього, служив отець і в Харкові.

Інформація про похорон отця Андрія Рогальського буде повідомлена пізніше, повідомляє Католицький суспільно-релігійний сайт CREDO

Довідка: Конгрегація Отців Маріян була заснована в Польщі в 1673 році святим отцем Станіславом Папчинським. Спільнота Помічників Маріянів в Україні діє з 2002 року, її центр розташований у місті Хмельницькому, при парафії Непорочного Серця Діви Марії. Чисельність помічників Маріянів сягає близько 1300 осіб. Також до спільноти належать і душі померших, яких є загалом понад 3000.

Захворювання на коронавірус підтвердили також у Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, який днями перебував у Хмельницькому з робочим візитом. В зв’язку з цим Предстоятель ПЦУ перебуватиме на самоізоляції, не проводитиме богослужінь тане прийматиме відвідувачів. Повний курс вакцинації Митрополит пройшов минулого року, повідомили у пресслужбі Київської Митрополії УПЦ (ПЦУ).

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook