Новини
Бізнес

Хмельниччина вдвічі збільшила імпорт товарів з Росії

За одинадцять торішніх місяців імпорт товарів на Поділля зріс на чверть – до 564,8 мільйона доларів. Причому ввезення товарів з РФ зросло вдвічі – до 41,3 мільйона і становило 7,3% від загального обсягу. Внаслідок цього негативно сальдо торгівлі Хмельниччини з Росією сягнуло 23,3 мільйона.

Між тим, саме захід залишається провідним партнером подільського бізнесу в імпорті. З країн Європейського Союзу ми завозимо майже половину від усього обсягу товарів – на 257,8 мільйона або 45,6%. Темп зростання становив 9,7% порівняно з  позаторішнім роком. Серед країн ЄС найвагоміші імпортні надходження товарів здійснювалися з Польщі – 70,8 мільйона (12,5%), Німеччини – 66,3 мільйона (11,7%).

Також підприємці Поділля активно закупали товари в Китаї – на 73,8 мільйона доларів, Туреччині – 45, Білорусі – 28,8 та Сполучених Штатах – 20,6 мільйона.

Серед груп товарів, які становлять суттєву частку в імпорті, значно зросли поставки палива мінерального; нафти та продуктів її перегонки – в 2,4 раза до 43,6 мільйона. Крім енергетичних матеріалів, Хмельниччина значно збільшила імпорт продуктів неорганічної хімії – в 2,9 раза та пластмас, полімерних матеріалів – в 1,5 раза, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook