Новини
Надзвичайні події

Школу у Хмельницькому вдруге “замінували”

Повідомлення про ймовірно закладені вибухонебезпечні предмети (або предмет) у школі №6 у провулку Володимирському надійшло цього разу до управління Служби безпеки України. Протягом тижня саме цей навчальний заклад “мінують” вдруге – 11 січня зі школи евакуювали учнів та педколектив, аби перевірити приміщення та територію на наявність вибухівки.

Всього зі школи сьогодні евакуювали 820 дорослих та дітей. Наразі фахівці екстрених служб проводять перевірку приміщень школи на наявність вибухо-небезпечних предметів.

Відпрацьовували інформацію щодо можливого замінування навчального закладу вчора також у Кам’янці-Подільському. Там повідомлення надійшло о пів на восьму ранку щодо школи №10 на вулиці Короленка, 20. Зважаючи, що повідомлення було отримане до початку навчального процесу, обійшлося без евакуації учнів та педколективу. Вивели з приміщення лише десятьох працівників харчоблоку.

Кінологи та вибухотехніки перевірили загалом 6200 квадратних метрів у приміщеннях та понад 2000 квадратних метрів прилеглої території. Небезпечних предметів не знайшли, тож тепер встановлюють особу, яка повідомила неправдиву інформацію про замінування.

Як прокоментувала журналістам МТРК Місто речниця УСБУ у Хмельницькій області Людмила Рябчук, такі повідомлення, на щастя, не підтверджуються на практиці. Але вони мають на меті створити напругу і панічні настрої в суспільстві.

Тож Служба безпеки України звертає увагу, що повідомлення про псевдомінування – це поширений інструмент в сьогоднішніх умовах гібридної агресії, яку Російська Федерація веде проти нашої держави, – зазначила речниця.

Також вона додала, що у випадку виявлення підозрілих предметів або осіб, громадяни мають діяти за алгоритмом: повідомити правоохоронців, які перевірятимуть кожне з таких повідомлень.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook