Новини
Суспільство

Незадекларовані брендові сумки намагалася привезти зі Стамбулу хмельничанка

Мешканку Хмельницького та ще трьох чоловіків з Чернівецької області у Львівському аеропорту піймали на тому, що вони намагалися ввезти в Україну незадекларовані товари, за які не було сплачене мито. Всього з Туреччини туристи сподівалися доставити в країну 64 одиниці товару на загальну суму 350 тисяч гривень. Проте на заваді їм стали митники.

Четвірка українців намагалася пройти митний контроль, скориставшись “зеленим коридором”. Згідно з роз’ясненням Міністерства доходів і зборів України щодо порядку проходження, він призначений для громадян, які переміщують через митний кордон України товари в обсягах, що не підлягають оподаткуванню митними платежами та не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо їх ввезення або вивезення. Громадяни, які проходять через даний коридор, звільняються від подання письмової митної декларації.

Тож, вочевидь, хмельничанка та буковинці сподівалися, що таким чином, відповідно, з 17 сумками бренду «Louis Vuitton» та 47 куртками їм вдасться “проскочити” митницю без додаткових витрат.

На чотирьох українців склали протоколи за порушення порядку проходження спрощеного митного контролю. Ввезені товари тимчасово вилучили. Матеріали справи мають скерувати до суду, повідомили у Львівській митниці.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook