Новини
Бізнес

Майже 300 держустанов ліквідували на Хмельниччині торік

На Хмельниччині станом на 1 січня на обліку в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України перебувало 31 тисяча юридичних осіб та 1,5 тисячі відокремлених підрозділів без статусу юридичної особи.

Протягом минулого року взято на облік 1168 юридичних осіб. Найбільша кількість суб’єктів створена традиційно в Хмельницькому районі – майже три чверті від усіх заснованих. У сфері діяльності адміністративного та допоміжного обслуговування створено 22% від загальної кількості, у сфері надання інших видів послуг – 13%, у сфері оптової та роздрібної торгівлі – 12%, у сільському, лісовому та рибному господарстві – 11%.

Натомість торік знято з обліку в Єдиному держреєстрі 610 юридичних осіб, з них найбільше – у Хмельницькому районі – майже 60% від загальної кількості ліквідованих. Серед ліквідованих 43% становили органи влади, організації (установи, заклади).

Географічно найбільша кількість діючих юридичних осіб також розташована у Хмельницькому районі (68% від загальної їх кількості), в якому рівень насиченості суб’єктами в розрахунку на 1000 осіб наявного населення перевищує середній рівень по області (31 юридична особа проти 25).

Найпоширенішими організаційними формами суб’єктів економіки залишаються товариства з обмеженою відповідальністю – 8,9 тисячі (29% в загальній кількості юридичних осіб), приватні підприємства – 5,5 тисячі (18%), органи державної влади, організації – 3,7 тисячі (12%).

У створенні суб’єктів господарської діяльності області брали участь 896 іноземних засновників із 73 країн світу. Найбільша кількість з них створена за участю іноземних засновників Польщі – 11%, Російської Федерації та Туреччини – по 10%, Німеччини – 6%, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook