Новини
Кримінал

На Хмельниччині незаконно видобули корисних копалин на понад 400 мільйонів гривень

Служба безпеки України блокувала схему розкрадання природних ресурсів на Хмельниччині, яка стала можливою через незаконну розробку надр на території  природно-заповідного фонду.

Як встановило слідство, приватна компанія, що займається видобутком корисних копалин загальнодержавного значення, їх переробкою та експортом, самовільно захопила земельні ділянки загальною площею близько 5 га та організувала там видобуток гіпсу та вапняку, не маючи на це дозволів.

За попередньою оцінкою, з родовищ протиправно вивезли понад 30,5 тисяч тонн корисних копалин. Збитки, завдані державі від цієї діяльності  перевищують 430 млн грн.

Аби встановити обсяг збитків, завданих зокрема й екосистемі, СБУ ініціювала низку експертиз. Також були проведені обшуки, під час яких вилучено документи, що підтверджують протиправну діяльність на території заповідної зони.

Відкрите кримінальне провадження за фактом самовільного зайняття земельної ділянки та самовільного будівництва та порушення правил охорони або використання надр. Слідчі дії тривають.

За інформацією пресслужби СБУ у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook