Новини
Погода

Прогноз на 22 січня: на Хмельниччині очікують снігу, вітру та морозу

Морозну погоду зі снігопадами та вітром прогнозують синоптики на вихідні на території Хмельницької області. Штормове попередження, на відміну від деяких західних областей України, Хмельниччину поки що оминуло, проте виходячи у справах або на прогулянку, варто вдягнутися тепліше та поберегтися.

За інформацією Хмельницького центру з гідрометеорології 22 січня в області буде хмарно з проясненнями, часом йтиме невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний 7-12м/с, вночі  пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі  4-9° морозу, вдень 2-7° морозу.

У народі про цей період січня говорили так: «Росте день у січні – росте і холод», що вказувало на наближення лютого, який вважався найхолоднішим місяцем зими. Спостерігали наші предки цього дня за домашніми тваринами: якщо вони, випущені у двір, намагатимуться повернутися до хліва – бути незабаром снігу та холоду.

Весь день у Хмельницькому буде хмарним. Вранці очікується дрібний сніг, який вдень набере силу, але ближче до вечора почне стихати. Температура повітря вранці та ввечері -5, вдень -3.

З ранку до вечора у Кам’янці-Подільському небо буде вкрите хмарами. Удень піде дрібний сніг, проте ближче до вечора він повинен стихнути. Температура повітря вранці -4, вдень -3, ввечері -4.

У Шепетівці протягом усього дня погода буде похмурою. З ранку і до пізнього вечора йтиме сніг. Температура повітря вранці -4, вдень -2, увечері -3.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook