Новини
Суспільство

У Хмельницькому відновилося навчання в Університеті третього віку

Університет третього віку, який діє на базі Хмельницького терцентру соціального обслуговування, відновив свою роботу після зимових канікул. На першій у новому році лекції з польської мови студенти слухали різдвяні колядки та вивчали граматику.

Заняття з польської мови в Університеті третього віку відвідує майже пів сотні студентів, поділених на 4 групи, з яких три навчається офлайн, одна – онлайн. Хмельничани, які відвідують лекції, кажуть: за 45 хвилин встигають і теорію пройти, і правильної вимови повчитися.

В іншій аудиторії тим часом літніх студентів навчають живопису. Заняття відбуваються під керівництвом художниці Ірини Сабаєвої, яка вчить своїх учнів тонкощам композиції, змішування фарб, підготовки полотен тощо.

Загалом в Університеті третього віку з 17 січня відновили роботу 22 факультети. Вивчають тут, зокрема, й історію України, фольклор, психологію, опановують смартфон та комп’ютер, співають та шиють. Також працює факультет італійської мови та основ християнської етики, куди запрошують осіб віком 60+, які проживають в обласному центрі та мають пенсійне посвідчення. Новинкою 2022 року будуть заняття з аеробіки.

У Хмельницькому навчальний заклад для тих, хто хоче здобути нові знання у поважному віці, діє з 2017 року. Відтоді його студентами стало понад 1300 осіб. Наразі в університеті навчається майже 400 містян. 

Відео: МТРК Місто

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook