Новини
Суспільство

Населення Хмельниччини торік зменшило поголів’я свиней майже на 10%

За минулий рік поголів’я свиней в області зросло на 10,3% до 357,8 тисячі штук. Досягти доволі пристойного результату вдалося завдяки сільгосппідприємствам краю. Агрофірми доволі жваво цьогоріч розводили льох, збільшивши їхню кількість на 25,1% до 226,5 тисячі голів.

Якщо бізнес вклався в головну національну тваринку, то сільське населення за рік скоротило кількість свиней, що вирощують на власних подвір’ях, на 8,4%. Станом 1 січня громадяни утримували 131,1 тисячі голів.

Як бачимо, традицію вирощувати льох наразі перебирають на себе агроформування, а не населення. Причому найбільше поголів’я свиней утримують в Хмельницькому районі. Так, лише сільгосппідприємства району мають 184,5 тисячі голів – близько 80 відсотків загальної кількості, що вирощує агробізнес.

Загалом за минулий рік на Хмельниччині суттєво побільшало не тільки свиней, а й кіз та овець – на 23,8% до 41,1 тисячі тваринок на 1 січня. Зростання досягнуте також за рахунок саме бізнесу. Так, агропідприємства наростили поголів’я вдвічі до 15,4 тисячі голів.

У населення краю кількість кіз і овець практично не змінилася: зростання на два відсотки до 25,7 тисячі.

Окрім тільки свиней, кіз та овець, дещо побільшало на Хмельниччині й великої рогатої худоби. В усіх категоріях господарств на 1 січня налічувалося 223 тисячі голів ВРХ, що на 1,6% більше у порівнянні з початком минулого року. У тому числі корів нині маємо 122,8 тисячі, що на 0,6% менше, ніж рік тому.

Як поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, агрофірми тримають 62,1 тисячі голів великої худоби, населення – 160,9 тисячі.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook