Новини
Інфраструктура

Тендер на закупівлю пасажирських автобусів оголосили у Хмельницькому

Про заплановане оновлення транспортної мережі розповів під час спілкування онлайн заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук. На закупівлю нових автобусів, що возитимуть пасажирів з віддалених мікрорайонів, вже оголосили тендер. А от нових тролейбусів хмельничанам доведеться ще трохи зачекати.

Всього запланували придбати для перевезень хмельничан, котрі мешкають в мікрорайонах Лезневе та Ружична, 8 автобусів на 24 сидячі місця кожен. Якщо рахувати також пасажирів, котрі стоять в салоні, то ця кількість збільшиться до 40.

Щодо електротранспорту, то оновити тролейбусний парк повністю планують протягом наступних півтора року. За словами Миколи Ваврищука, ремонт старих тролейбусів себе не виправдовує. Тож найкращим рішенням для покращення транспортної інфраструктури міста буде одночасна закупівля кількох десятків нових одиниць транспорту.

Йдеться, нагадаємо, про намір придбати 50 нових тролейбусів за кошти, отримані в рамках співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку. Передкредитна угода з банком вже підписана, основну ж сподіваються укласти в середині поточного року. Частину нових тролейбусів в такому випадку місто отримає вже до кінця року, а повне оновлення тролейбусного парку відбудеться у 2023-му.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook