Новини
Кримінал

Голова ОТГ з Хмельниччини постане перед судом за вимагання та отримання хабаря

За передачу у приватну власність землі, призначеної для ведення селянського господарства, очільник однієї з тергромад Шепетівщини вимагав та зрештою отримав три тисячі доларів США. Посадовця затримали одразу після того, як він отримав на руки обумовлену суму коштів. Досудове розслідування по справі завершене, матеріали справи передані до суду. Голові ОТГ загрожує позбавлення волі терміном до 10 років.

Як нагадали у поліції Хмельницької області, події відбувалися минулого року. Голова тергромади у Шепетівському районі пообіцяв місцевому мешканцю посприяти у передачі у власність трьох земельних ділянок загальною площею 6 гектарів. Затримали посадовця наприкінці вересня, одразу після передачі грошей.

Досудове розслідування проводили слідчі Шепетівського районного управління поліції. Обвинувальний акт прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою передано до суду. Санкція статті 368 (частина 3) Кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook