Новини
Здоров’я

Ліфт для маломобільних пацієнтів встановили у хмельницькій поліклініці

При вході до поліклініки №4 у Хмельницькому встановили ліфт для маломобільних груп населення – людей з інвалідністю, вагітних, пенсіонерів та дітей. Збудували його на заміну існуючим пандусам. Обійшовся підйомник у 100 тисяч гривень.

Запрацював підйомник біля медичного закладу минулого тижня. Скористатися ним можуть не лише пацієнти, які пересуваються з допомогою візків, а й ті, хто ходить з милицями, а також вагітні та батьки з дітьми у візочках.

При вході до поліклініки є пандуси, але підійматися ними незручно, адже кут нахилу, кажуть медики, зависокий.

Якщо його робити відповідно до тих вимог, які передбачені державними будівельними нормами, то він би мав починатися за 100 метрів від закладу, – пояснює директорка КП “Хмельницький міський центр ПМСД №1” Валентина Гесаль.

Саме ліфт став альтернативою не надто зручним пандусам. Він збудований відповідно до державних будівельних норм. На ньому встановили спеціальні кріплення та запобіжники для безпеки пацієнтів. Щоб потрапити до поліклініки через підйомник, потрібно натиснути на кнопку виклику і дочекатися чергового.

Кошти на встановлення підйомника – сто тисяч гривень – центр ПМСД №1 витратив з власних доходів.

Відео: МТРК Місто

Нагадаємо, це вже не перший вуличний підйомник у Хмельницькому. Ще один, але закритий, минулого року встановили біля багатоквартирного будинку на вулиці Проскурівській. А на початку року зовнішній ліфт збудували у Славутській міській лікарні – біля корпусу, в якому розташоване неврологічне відділення закладу.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook