Новини
Надзвичайні події

У Хмельницькому повідомили про замінування шкіл та ТРЦ (ОНОВЛЕНО)

Інформацію про те, що у двох школах в центрі Хмельницького перервали навчальний процес і дітей вивели з навчальних закладів, поширили у батьківських вайбер-групах. Інформацію про ймовірне замінування навчальних закладів підтвердили у пресслужбі управління СБУ у Хмельницькій області.

Як повідомили у силовиків, повідомлення про те, що у низці навчальних закладів по всій Україні вкотре закладені вибухонебезпечні предмети, отримали у колцентрі Служби безпеки України. Конкретний перелік навчальних закладів не оприлюднюється. Також за інформацією пресслужби СБУ, йдеться у повідомленні і про замінування торговельно-розважальних центрів у Хмельницькому.

Інформацію про те, шо навчальний процес принаймні у двох школах, зупинено, підтвердили у батьківських чатах:

Шановні батьки. Оголосили про замінування шкіл міста. Прохання забрати дітей. Ми зараз в парку Шевченка. Бажано зробити це швидше, бо діти замерзнуть.

Згодом у місцевих вайбер-групах повідомили також про евакуацію дітей зі шкіл №14 та 21.

Поширили у соцмережах також повідомлення, яке ймовірно надійшло на адресу правоохоронців.

Нагадаємо, протягом січня у Хмельницькому двічі повідомлялося про ймовірне замінування школи №6, що у центрі міста.

Стежте за оновленнями.

ОНОВЛЕНО: 11.38

За інформацією речниці Хмельницького РУП Людмили Берестовської, із навчальних закладів Хмельницького евакуйовують дітей.

До Служби безпеки України надійшло повідомлення, що заміновані школи Хмельницького. Вони передали інформацію в поліцію. Зараз учнів евакуйовують, а батькам телефонують, щоб дітей забрали додому, – зазначила вона.

Інформацію про ймовірні замінування перевіряють. Для цього створюють додаткові бригади спеціалістів.

ОНОВЛЕНО: 14:11 

За інформацією правоохоронців, у частині торговельних центрів міста перевірку завершено. Факт замінування не підтверджено. Заклади продовжили роботу у звичному режимі. Загалом же, зважаючи на велику кількість об’єктів, в яких проводиться перевірка, триватиме вона до кінця дня.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook