Новини
Політика

Проголосували за світлофор та пам’ятні дошки: у Кам’янці закрили найдовшу сесію міськради

16 сесію Кам’янець-Подільської міської ради, яка тривала майже 4 місяці, вчора, 26 січня, нарешті закрили. Декілька рішень, що увійшли до порядку денного, міські обранці підтримали, інші, що є не менш важливими для громади, затвердити так і не спромоглися. Міський голова попередив депутатів про офіційне подання до ВРУ щодо розпуску міської ради через її бездіяльність.

Про результати останнього сесійного засідання повідомили у пресслужбі Кам’янець-Подільської міської ради. Так, зокрема, нагадали, що тривала вона з перервами з вересня минулого року. Особливо “гарячими” були сесії наприкінці року, коли від міських депутатів виборці очікували затвердження проєкту бюджету. Проте – так і не дочекалися. Тож зрештою міський голова Михайло Посітко пішов на кардинальний крок – заявив про намір ініціювати розпуск міської ради.

Отож, які рішення прийняли, які ні вчора у стінах міської ради. Серед питань, які постійно переносили з одного сесійного засідання на інше з тих або інших причин, – ті, що стосуються життя мешканців сільських громад: порядок проведення громадських слухань щодо кандидатур старост та заходів з утримання об’єктів соціальної інфраструктури міста, сіл і селищ. Обидва проєкти частина депутатів не підтримали.

У складі виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради досі є двоє депутатів, яких там не має бути. Один з них став нардепом, тож не може бути членом виконкому, інший взагалі помер. Проте навіть ця обставина не змусила міських обранців спромогтися підтримати рішення про зміну у складі виконкому. Відтак, схоже, і надалі рішення, що стосуються життя мешканців громади, приймати буде проблематично через відсутність кворуму.

Не підтримала частина депутатів і рішення про створення тимчасової контрольної комісії міської ради з перевірки фактів відсутності на роботі посадових осіб і працівників комунальних підприємств.

Натомість проголосували достатньою кількістю голосів “за” надання дозволу на отримання кредиту управлінській компанії «Житловик» для виплати заробітних плат працівникам. Також підтримали положення про порядок встановлення меморіальних, інформаційних дошок і пам’ятних знаків на території громади. І ще одне рішення, за яке спромоглися проголосувати міські обранці, – про безоплатне прийняття в комунальну власність одного зі світлофорів у місті.

Також затвердили міські обранці 11 із 13 земельних проєктів, які стосувалися вирішення земельних спорів.

Сьогодні на сесії Михайло Посітко повідомив про офіційне подання до Верховної Ради заяви щодо розпуску міської ради. І висловив сподівання, що парламент підтримає громаду, яка втомилася від бездіяльності депутатів,повідомили у пресслужбі міської ради.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook